ΖΟΝΑΓΚΑ

ΠΕΔΙΟ
ΖΟΝΑΓΚΑ

(GPS 37.330105, 22.556176) Υψ. 880μ.

Η Ζονάγκα είναι το αναρριχητικό πεδίο που βλέπουμε από τον Άγιο Πέτρο. Απέχει 3 χλμ από το χωριό και προσφέρει ένα ήσυχο περιβάλλον με όμορφη θέα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός δημοφιλούς πεδίου: Ασβεστόλιθο πολύ καλής ποιότητας, εύκολες και μεσαίας δυσκολίας διαδρομές (από 5a εώς 7c) σε πλάκες, κάθετα και ελαφρώς αρνητικά και πρόσβαση μολις 3 λεπτά από το parking.

Ανοίξαντες: Δημήτρης Τιτόπουλος, Θάνος Παππάς, Μαριάννα Θυμιάκη, Νίκος Ευστρατιάδης, Στέλιος Σιβισσίδης. Επίσης βοήθησαν οι: Nείλος Άρφανης, Γιάννης Αποστόλου και Διονυσία Φιλιπαίου.

Βύσματα: Οι μέχρι τώρα διαδρομές ανοίχτηκαν με τα εξής υλικά: πιστοποιημένα UIAA Raumer 316L και πιστοποιημένα UIAA Fixe PLX.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Αναρριχητικό σχοινί 60 μέτρων, 18 σετάκια.

Συνθήκες: Καλύτερη εποχή για σκαρφάλωμα ειναι το φθινόπωρο, η άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χειμώνα είναι εφικτό το σκαρφάλωμα στον ήλιο (παράγραφος «Ήλιος-Σκιά»).

Ήλιος-Σκιά: Σκιά μέχρι τις 13:30 στις διαδρομές 1-16 και μέχρι τις 12:00 στις διαδρομές 17-23.

Προσανατολισμός: Νοτιοδυτικός.

Αναρρίχηση στο πεδίο Ζονάγκα, Άγιος Πέτρος Αρκαδίας
H Γιώτα Ποταμιανού στη διαδρομή "Νείλος" στο αναρριχητικό πεδίο Ζονάγκα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Το αναρριχητικό πεδίο Ζονάγκα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Άγιο Πέτρο. Από τον Άγιο Πέτρο πέρνουμε το δρόμο για το Άστρος. Μετά από 3 χλμ παρκάρουμε στο προφανές άνοιγμα στα δεξιά του δρόμου. Συνεχίζουμε με τα πόδια προς το Άστρος για 100 μέτρα και βλέπουμε τα βράχια στα δεξιά μας.

Χρόνος περπατήματος:
3 λεπτά από το parking.

Υψομετρική διαφορά: 4 μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ