ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Η τοποθεσία του Αγίου Πέτρου Αρκαδίας, βρίσκεται στην μέση της διαδρομής στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Άστρος με την Τρίπολη. Μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή του χωριού, είτε μέσω Τρίπολης, είτε μέσω Άστρους. (GPS 37.327691, 22.546582)

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Α

Από Αθήνα μέσω Τρίπολης
2.15 ώρες // 195 χλμ

Φτάνοντας στην Τρίπολη πάρτε την έξοδο «Σπάρτη χωρίς διόδια» (στροφή 270 μοιρών). Μετά από 3.5 χιλιόμετρα υπάρχει μια ταμπέλα για Άγιο Πέτρο. Στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε τον επαρχιακό δρόμο για Άγιο Πέτρο. Θα συναντήσετε άλλες 2 ταμπέλες που θα σας οδηγήσουν στο χωριό.

Περνώντας από τον οικισμό της Μεσοράχης βλέπετε το πεδίο Κάκαβο απέναντι χαμηλά. Συνεχίζοντας την πορεία σας διασχίζετε το χωριό Καστρί και φτάνετε στον Άγιο Πέτρο. Το πεδίο Ζονάγκα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Β

Από Αθήνα μέσω Άστρους
3.10 ώρες // 198 χλμ

Μετά τον Ισθμό κατευθυνθείτε προς Τρίπολη. Πάρτε την έξοδο «Αρχαία Νεμέα, Ναύπλιο, Μηκύνες» και ακολουθείστε τις ταμπέλες για Άστρος. Στο Άστρος μείνετε αριστερά στην χαρακτηριστική διχάλα. Μετά από 500 μέτρα στρίψτε δεξιά ακολουθώντας την ταμπέλα για Άγιο Πέτρο και μετά αριστερά στην επόμενη ταμπέλα.

Μετά από 33 χλμ και περνώντας μέσα από το υπέροχο δάσος με τους κέδρους θα φτάσετε στο χωριό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Γ

Από Λεωνίδιο Μέσω Άστρους
1.50 ώρες // 81 χλμ

Από το Λεωνίδιο πάρτε τον επαρχιακό δρόμο Λεωνιδίου – Άστρους. Στα 47 χλμ περίπου θα συναντήσετε ένα βενζινάδικο αριστερά και ακριβώς μετά θα βρείτε την διασταύρωση του παράλιου Άστρους όπου θα στρίψετε αριστερά. Ξαναστρίψτε αριστερά στην επόμενη ταμπελά για Άγιο Πέτρο.

Μετά από 33 χλμ και περνώντας μέσα από το υπέροχο δάσος με τους κέδρους, θα φτάσετε στο χωριό.