Το τοπίο αποκαλύπτεται σιγά σιγά στον επισκέπτη και προσφέρει διάφορες δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

Το διεθνές μονοπάτι Ε4 περνά από την περιοχή καθώς και ένα δίκτυο από τοπικά χαρτογραφημένα μονοπάτια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σηματοδότηση και θα οδηγήσουν τους επισκέπτες σε απρόσμενους κόσμους μέσα από ονειρεμένες διαδρομές. H κορυφή του Πάρνωνα, η Μεγάλη Τούρλα, βρίσκεται στα 1935 μέτρα και είναι μια πολύ δημοφιλής διαδρομή που περνά από το οροπέδιο του Πάρνωνα, ένα μοναδικό μέρος που αξίζει να το επισκεφθεί κανείς την άνοιξη.

Η τοποθεσία έχει όμορφες διαδρομές από 3 έως 30 χλμ, έτοιμες να τις ανακαλύψετε, με πανέμορφα τοπία που είναι αδύνατον να σας αφήσουν αδιάφορους.

Τα φαράγγια στον Πάρνωνα είναι πολλά. Πολύ κοντά στο χωριό υπάρχει το φαράγγι της Λεπίδας με τους ομώνυμους καταρράκτες.

Εκτός από τα πολυάριθμα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής, πρόσφατα ανακαλύφθηκε και ένα σπήλαιο δίπλα από το πεδίο Ζονάγκα, απέναντι ακριβώς από τον Άγιο Πέτρο.

Ο Άγιος Πέτρος είναι το χωριό εκκίνησης του ετήσιου υπερμαραθώνιου «Κρόνιον». Στα γύρω χωριά διοργανώνονται συχνά αγώνες ορεινού τρεξίματος μέχρι και 21 χιλιομέτρων (Π.χ. οι αγώνες των Ανω Δολιανών).

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο γίνεται η πανελλήνια συνάντηση αστρονόμων στο ξέφωτο που βρίσκεται μπροστά από το καταφύγιο του Πάρνωνα, μόλις 25 λεπτά από τον Άγιο Πέτρο. Το σημείο εχει επιλεχθεί λόγω της πολύ μικρής φωτορύπανσης.

Με βασικότερο πόλο έλξης το μοναστήρι της Μαλεβής που βρίσκεται 5 λεπτα από τον Άγιο Πέτρο, ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους οδηγούς της οικονομίας του χωριού.

Το Ονειρολόγιο στα Άνω Δολιανά είναι ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να μάθουν τοξοβολία, να δοκιμαστούν στο «στοίβο μάχης», να παίξουν paintball και να απολαύσουν περίπατους στη φύση. Διοργανώνονται επίσης εταιρικά events και σχολικές εκδρομές.