Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΑΣΤΡΙ

  • Δωμάτια «Δάφνη Apartments» // Tel. +306982380386

ΑΝΩ ΔΩΛΙΑΝΑ

Καταφύγιο Πάρνωνα:

Το καταφύγιο του Πάρνωνα βρίσκεται σε απόσταση 25 λεπτών από τον Άγιο Πέτρο και μπορείτε να φτάσετε εκεί με ΙΧ από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Aκολουθείστε τον δρόμο από τον Άγιο Πέτρο για το Άστρος και πριν φτάσετε στο πεδίο Ζονάγκα στρίψτε δεξιά στην πρώτη (και μοναδική) στροφή.  Ο δρόμος θα σας ανεβάσει στο βουνό όπου υπάρχουν ταμπέλες προς το καταφύγιο. Προσφέρει διαμονή κατόπιν συνενόησης με τον καταφυγιά. Ελάχιστος αριθμός φιλοξενούμενων: 6

Από το καταφύγιο ξενινούν διάφορες πεζοπορικές διαδρομές. Μπορείτε να κατασκηνώσετε δωρεάν έξω από το καταφύγιο σε ένα μεγάλο ξέφωτο από χλόη. Υπάρχει πηγή στα 30 μέτρα. Εάν το καταφύγιο είναι ανοικτό επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας με χρέωση διημέρευτρων. Μπορείτε να αγοράσετε προμήθειες από τα καταστήματα του Αγίου Πέτρου.  

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 

Υπάρχει η δυνατότητα κατασκήνωσης στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου το οποίο βρίσκεται μόλις 600μ από τον Άγιο Πέτρο στον δρόμο προς το πεδίο Ζονάγκα (37.322811, 22.551445). Ακολουθείστε τον δρόμο προς την Ζονάγκα και μόλις βγείτε από το χωριό στρίψτε δεξιά στον πρώτο ανηφορικό ασφαλτόδρομο (μικρή μπλε ταμπέλα “γήπεδο” και “Άγιος Γεώργιος”). Υπάρχει πηγή και υπόστεγο για την βροχή καθώς πάγκοι για φαγητό. Μπορείτε να αγοράσετε προμήθειες από τα καταστήματα του Αγίου Πέτρου.

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΤΑΛΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BOOKING.COM

 

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα βρείτε πέντε παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και καφενεία, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα παραδοσιακών προιόντων.

ΤΑΒΕΡΝΕΣ

«Παινέσης»
«Άγιος Πέτρος»
«Οι νοστιμιές της Σοφίας»
«Ο Καρράς και ο Πάρνωνας»
«Σπάρτακος»

ΚΑΦΕ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «Καραματζάνη»

ΦΟΥΡΝΟΣ «Ο Νείλος»

ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ «Βαρβιτσιώτης»

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ

«Το φίλεμα»
«Το Αγιοπετρίτικο»

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

«Ο Μαλεβός»
«Αυτάρκης Γη»

Η κάθε επιλογή έχει και κάτι το ξεχωριστό. Ανακαλύψτε το!